Allmänt om Zanzibar

Zanzibar har mycket att erbjuda av både kultur, shopping och upplevelser. Denna tätbefolkade ö har nära 1,3 miljoner invånare uppdelat på Zanzibar och Pemba. Språken som talas här är swahili och engelska. Även om det kan vara nyttigt att kunna några ord och fraser på swahili så kommer du kunna klara dig fint på enbart engelska. För dig som snart ska resa hit, eller har planer på att göra det, finns det lite saker som är bra att tänka på både innan och under din vistelse.

Denna fantastiska paradisö har varit ett populärt resemål under flera hundra år. Hit reste man för den rika kryddhandel som varit en viktig del i öarnas ekonomi. Zanzibar har kallats för världens kryddcentrum och ett besök här får en snabbt att förstå varför. Än idag kan du hitta en mängd olika härliga kryddor till bra priser. Perfekt att ta med hem till sitt eget kök eller som present. Men shoppingen är inte bara begränsad till kryddor, här kan du även hitta vackra tyger och hantverk till bra priser. Glöm inte bort att shoppa när du handlar i populära Stone Town eller Gizenga street och var vaksam för ficktjuvar på de folktäta gatorna.

Kryddorna finns inte enbart till försäljning här, även maten på Zanzibar präglas mycket av dem. Vanligt på menyn är välkryddade fiskar och skaldjur samt saftiga exotiska frukter som det finns gott om. Som exempel på detta kan nämnas att Zanzibar har över 20 olika sorters mango. En välsmakande middag på denna pärla till ö får du för under hundralappen.

Innan du åker till Zanzibar är det bra att uppsöka läkare angående vaccinering. Hepatit A och Malaria är vanligt förekommande och vaccinering mot detta är alltid en fördel. Visum för att komma in i landet görs när du kommer fram till Tanzania och kostar 50 USD. Ska du resa inom Zanzibar gör du det enklast med taxi, se dock till att förhandla om priset innan du sätter dig i bilen för att undvika att bli lurad.

Som alla tropiska öar har även Zanzibar regnperioder. Dessa ligger mellan mars och maj samt november och december. Temperaturen är dock hög året runt här. Perioderna som är bäst att besöka Zanzibar är januari till februari samt juni till oktober. Glöm inte att dricka ordentligt med vatten och använd gott om solskydd när du reser till denna fuktiga och varma pärla i Indiska oceanen.

www.sydafrikaresor.se
Kombinationen av pulserande Kapstaden, utsökta viner i Stellenbosch och spännande djur...
www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
©2024 Zanzibarresor