Norra Zanzibar

I den norra delen av ön Zanzibar finns det något för alla. Denna del har under det senaste året fått ett allt mer pulserande nattliv och hit lockas både gamla och unga. Utöver de färgglada nattklubbarna finner man vackra vita stränder och boenden som passar alla typer av plånböcker. Norra Zanzibar är populärt för såväl par på kärlekssemester som goda vänner och backpackers. Just med anledning av turistnäringen är denna del av Zanzibar oerhört viktig.

När du reser till denna del av Zanzibar kommer du att passera många söta små byar där det nästan känns som att tiden har stått stilla. De enkla husen och det växtrika landskapet är helt klart en upplevelse i sig. Passa gärna på att stanna till om du hittar någon mysig by och ta en måltid eller strosa omkring och se mer än vad turistorterna har att erbjuda.

Distrikt och orter

Norra Zanzibar är relativt litet och utgör en av Tanzanias 30 regioner. Det delas upp i distrikten North A och North B. Dessa utgörs inte av några städer, utan i stället av tre mindre orter. I North A hittar du orten Gamba och distriktets administrativa huvudort Mkokotoni. I North B ligger orten Mahonda. Trots att dessa orter är små ökar invånarantalet i en rasande takt. Det gör dessa distrikt till väldigt folktäta. På norra Zanzibar hittar du flera underbart vackra stränder som passar för såväl familjer som kompisgäng.

En av de mest populära byarna är Nungwi. Hit tar sig många för att njuta av den vackra stranden och för att dricka den billiga ölen. Detta är en vanlig turistort dit många tar sig även om de bor på en annan del av ön. För dig som vill njuta av såväl vita stränder och varmt hav som god mat och svalkande öl är Nungwi ett optimalt alternativ.

Backpacker-paradis

Zanzibar anses vara ett riktigt paradis för backpackers. Just på norra Zanzibar kommer många backpackers då orterna erbjuder flertalet söta motell och mindre boenden till låga priser. Det varma vädret som råder året om gör det också till en populär plats att resa till för den som kanske vill campa eller sova utomhus. Byn Kendwa är kanske den mest besökta platsen på Zanzibar när det kommer till backpackers. Hit kommer det inte lika många turister och man får en mer genuin känsla av Zanzibar när man tar sig hit. Detta i kombination med de låga boendepriserna gör Kendwa till det ultimata stället för dig som reser som backpacker.

Njut av norra Zanzibar

Denna turistvänliga del av Zanzibar är ett perfekt ställe för dig som vill uppleva mycket av ön för en billig peng. Varför inte passa på att snorkla eller dyka när du ändå är här? Det klara och oftast lugna vattnet gör det till ett paradis för dig som vill se mycket av undervattenslivet. Vid stränderna hittar du flera bolag som organiserar dykning och en snorkel kan du köpa lite varstans för en billig peng. Passa även på att äta goda fiskrätter, som ofta tillreds på dagens färska fångst, när du är här.

www.sydafrikaresor.se
Upplev denna Seychellerna resa. Njut av vågornas brus på världens vackraste stränder....
www.sydafrikaresor.se
På denna resa upplever ni det bästa av två världar – spännande safari i Sydafrikas...
©2024 Zanzibarresor