Att tänka på i Zanzibar

Valutan på Zanzibar heter tanzaniska shilling. Viktigt att komma ihåg är att du endast kan växla till TZS från amerikanska dollar eller euro. Valutan får inte föras ut från landet och bästa sättet att växla på är i de kioskliknande växlingskontoren. På hotell bör du dock betala med amerikanska dollar. Inte alla (exempelvis taxibilar) tar kort, så ha alltid kontanter nära till hands.

Du tar dig enklast fram i en taxi. Fråga gärna hotellet om de kan rekommendera något taxibolag och förhandla om priset innan du sätter dig i bilen. Vill du resa billigare kan du istället välja deras kollektivtrafik Dala-Dala. Då åker du fram i minibussar eller på lastbilsflak för en billig peng. Dala-Dala är något för den lite mer våghalsige.

Zanzibar är en tätbefolkad stad och det kan därför vara trångt både i trafik och på gågator. Håll dig uppmärksam på ficktjuvar och ha ägodelar nära kroppen. Ett bra tips är att klä sig något konservativt för att inte sticka ut i folkmassor. Zanzibar är i övrigt relativt tryggt för dig som turist.

Zanzibars tropiska klimat bjuder på mycket värme och soliga dagar. Men som alla tropiska länder har även Zanzibar regnperioder. Den första sträcker sig mellan mars och maj och den andra mellan november och december. Undvik därför dessa månader om du är ute efter en solsemester.

Helgdagar på Zanzibar:
Nyårsdagen – 1 januari
Zanzibars revolutionsdag – 12 januari
Unionsdagen – 26 april
Arbetarnas dag – 1 maj
Böndernas dag – 7 juli
Oavhängighetsdagen – 9 december
Juldagen – 25 december

www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
www.sydafrikaresor.se
En populär resa till Maldiverna! Maldiverna är för många en paradisdestination. Strosa...
©2024 Zanzibarresor