Klimat och väder på Zanzibar

Denna tropiska pärla till ö bjuder på varma temperaturer året om. Zanzibar bjuder på många soltimmar dagligen och det varma klimatet håller vattnet varmt oavsett när du vill ta dig ett dopp. Det är därmed en fantastisk semesterplats för dig som längtar efter sol och bad.

De bästa månaderna att åka till Zanzibar är mellan januari och februari då temperaturen kan variera mellan 24 och 32 grader. Även juni till oktober är bra månader då lägsta medeltemperaturen är 22 grader och högsta medeltemperaturen är 30 grader. Under dessa sju månader är även nederbörden låg. Viktigt att tänka på är att ta på sig bra med solskydd dagligen. Ha gärna en hatt eller keps när du är ute och går på gatorna och använd en solskyddskräm med hög skyddsfaktor. Tar du dig ut till de små sandbankerna är detta speciellt viktigt då där sällan finns något solskydd på plats. Zanzibar har två regnperioder som kan vara bra att undvika. Dessa ligger mellan mars och maj samt november och december. Temperaturen är dock fortfarande hög även under dessa månader.

Tänk även på att din kropp inte är van vid det tropiska klimatet. Här är det väldigt varmt och fuktigt såväl dag som natt och det är bra att ta det lugnt och låta kroppen vänja sig lite vid den tropiska värmen de första dagarna innan du tar långa promenader genom städerna. Drick mycket vatten under din vistelse för att hålla uppe vätskenivå i kroppen. Att äta mat som inte är allt för kryddstark är också det ett bra sätt att inte svettas ut för mycket vätska.

Zanzibar är en fantastisk ö som har mycket värme att erbjuda. Se till att lyssna på och ta hand om din kropp och hälsa i värmen så får du ut det mesta av din semester.

www.sydafrikaresor.se
Längtar ni efter en avkopplande semester med gott om tid att njuta i solen, ta ett dopp i...
www.sydafrikaresor.se
Upplev denna Seychellerna resa. Njut av vågornas brus på världens vackraste stränder....
©2024 Zanzibarresor