Resa i Zanzibar

Ta sig runt på Zanzibar kan man göra på flera olika sätt. Det gäller bara att veta hur man ska bete sig och vad man kan förvänta sig när det kommer till resor med såväl taxi och kollektivtrafik som båt. Så hur tar man sig då runt på Zanzibar?

Det säkraste och mest bekväma sättet att resa på i Zanzibar är med taxi. Det finns taxibilar både med och utan skyltar och om du vill känna dig trygg på din resa är det en god idé att fråga hotellet om de kan rekommendera en taxi åt dig. En annan viktig sak är att förhandla om priset för din resa redan innan du sätter dig i bilen för att undvika överpriser och att bli lurad. En timmes taxiresa kostar ofta strax över 300kr om du förhandlar på förhand.

Du som är lite mer våghalsig kan välja deras kollektivtrafik, Dala-Dala. Detta är betydligt billigare men du får nöja dig med en resa i minibuss eller på ett lastbilsflak. För dig som vill uppleva kulturen på Zanzibar är detta ett måste. Ut till sandbankerna tar du dig med båt som går på angivna tider, men du kan ofta förhandla med föraren om upphämtningstid.

www.sydafrikaresor.se
Följ med på världens lyxigaste tågresa – kombinerat med Kapstaden, Sydafrikas viner,...
www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
©2024 Zanzibarresor