Shopping på Zanzibar

Zanzibar är inte bara sol och bad. För dig som älskar shopping finns det många fynd att göra. Vare sig du söker efter souvenirer, inredningsartiklar, presenter eller kläder blir shoppingen ett sant nöje på denna paradisö. Priserna här ligger långt under de svenska. Man räknar med att shoppingen på Zanzibar är mellan 10 % och 50 % billigare än i Sverige.

Eftersom Zanzibar är känt som världens kryddcentrum så är just kryddor ett måste att köpa när du är på besök här. Här finner du en stor variation av såväl starka som milda kryddor samt kryddor för både matlagning och bakning. Glöm inte att lukta och fråga om smakprov innan du handlar. Ett tips är att undvika att köpa färdigpackade kryddor, dessa är många gånger enbart färgat pulver utan smak och ses som en stor turistfälla.

De flesta butiker hittar du längs gatorna som små hål i väggen som ger en mysig känsla till shoppingturen. Något du inte ska missa att köpa på Zanzibar, förutom kryddor, är deras vackra hantverk och tyger som du hittar i majoriteten av butikerna. Dessa passar perfekt som såväl gåvor som inredning i det egna hemmet och kostar sällan speciellt mycket. Det blir ett trevligt minne från resan.

Marknaden i Stone Town och shoppinggatan Gizenga street är två ställen du inte bör missa om du vill shoppa. Här kan du hitta allt från kläder och smycken till zanzibariska souvenirer. När du är ute för att shoppa är ett smart tips att kolla i de olika butikerna för att hitta bästa pris. Din förmåga att kunna pruta kommer också göra stor skillnad vad gäller hur mycket du betalar för varan i slutändan. Vid den västliga entrén till Gizenga street ligger de största turistfällorna och försäljare som kan bli mycket påstridiga. Stå på dig när du handlar här.

www.sydafrikaresor.se
Upplev det vilda afrikanska djurlivet och den natursköna kuststräckan i söder för att...
www.sydafrikaresor.se
Tag chansen och besök paradisön Mauritius. Njut av vackra stränder och stilla dagar i...
©2024 Zanzibarresor