Områden på Zanzibar

Zanzibar delas ofta in i fem olika regioner. Dessa är Norra Zanzibar, Södra Zanzibar, Västra Zanzibar samt ön Pemba (norra och södra). Regionerna har i sin tur två distrikt vardera som utgörs av en eller flera städer och orter.

Norra Zanzibar har distrikten North A och North B. Just Norra Zanzibar är ett attraktivt område för turister och hit reser många, både par och backpackers. Byn Nungwi är kanske den mest populära i hela Zanzibar bland turister och den turistfattiga byn Kendwa är omåttligt populär för backpackers tack vare sina billiga boendemöjligheter.

I Södra Zanzibar hittar du flera nationalparker innehållande unika växter och djur. Denna region täcker större delen av ön och innefattar även den delen. Regionen delas in i distrikten Central och South. Hit åker de flesta för att göra turer i den vackra naturen och uppleva Zanzibar en bit bort från de mest turisttäta områdena. Den södra delen täcker även den östra delen av ön.

Det är till Västra Zanzibar som du kommer när du flyger till ön eller tar färjan från Tanzania. Denna region delas upp i distrikten Zanzibar West och Zanzibar Urban. Det är i den senare som du hittar huvudstaden Zanzibar. Stone Town, som finns på Unescos lista över världsarv, ligger i Västra Zanzibar och bjuder på bra shopping och vackra byggnader.

Den intilliggande ön Pemba, som räknas till Zanzibar, delas in i regionerna Norra och Södra. Den norra regionen delas in i distrikten Micheweni och Wete, den södra i Chake Chake och Mkoani. Wete och Chake Chake är öns största orter och erbjuder en unik och fantastisk känsla beträffande såväl befolkning som arkitektur. Pemba är stället för dig som inte vill trängas med andra turister och som vill uppleva något genuint. Här är även snorkling och dykning en underbar upplevelse och du finner Indiska oceanens enda undervattenshotellrum just här.

www.sydafrikaresor.se
Upplev denna Seychellerna resa. Njut av vågornas brus på världens vackraste stränder....
www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
©2024 Zanzibarresor