Att göra på Zanzibar

Zanzibar är en liten ö med mycket att erbjuda. Det är en plats som passar såväl dig som vill spendera mycket som dig med lite tajtare ekonomi. Vare sig du längtar efter lata dagar i solen, kulturäventyr eller andra spännande saker så finns här något för dig. Det gör Zanzibar till en paradisö utöver det vanliga.

Shopping och kryddor

Älskar du att shoppa? Då är ett besök i Stone Town och Gizenga street ett måste. Här hittar du allt från smycken och kläder till vackra tyger och hantverk som är typiska för Zanzibar. Perfekt såväl för dig som letar efter något till dig själv som för dig som vill köpa en present till en anhörig. Zanzibar är som bekant känt för sina många kryddor och är verkligen ett kryddcentrum utan motstycke. Om du har en shoppingrunda på schemat när du är här så är kryddor ett måste att ta med sig hem. Vill du lära dig mer om kryddor och både lukta, känna och smaka på det som utgjort en viktig del i öns ekonomi under många år så kan du välja att ta en organiserad kryddtur där du får lära dig mer om bland annat gurkmeja, muskot och kanske öns viktigaste krydda – kryddnejlikan.

Djur, natur och vatten

Om du gillar att uppleva vacker natur, exotiska djur och klart vatten så ger Zanzibar dig många möjligheter till roliga dagar. Här lever många exotiska djur som inte går att hitta någon annanstans, du har till och med möjlighet att se dem ute i det vilda. Men vill du vara säker på att få se alla söta apor och smidiga kattdjur kan du göra ett besök på deras populära zoo Cheetah’s Rock eller ta en guidad tur i Jozani Forest där även naturen blir en fantastisk upplevelse.

Om vatten är mer din grej är ett besök på någon av de många sandbankerna kanske ett trevligt inslag på semestern. Här får du sola och bada på din egen lilla ö och är helt omgiven av vatten. Passa gärna på att snorkla och se vad havets invånare har för sig. Vill du uppleva något spännande som går långt tillbaka i swahili-folkets kultur kan du testa på att segla med en dhow. Med ett litet segel tar du dig fram på vattnet som man gjorde för flera hundra år sedan. Kanske vill du även ta med dig ett fiskespö och testa lyckan ute i det blå?

www.sydafrikaresor.se
Insup atmosfären av lyx och flärd på Rovos Rail genom Sydafrikas vackra landskap. Njut...
www.sydafrikaresor.se
En populär resa till Maldiverna! Maldiverna är för många en paradisdestination. Strosa...
©2024 Zanzibarresor