Södra Zanzibar

Södra Zanzibar sträcker sig såväl från södra och östra delen och en bra bit in på ön. Det är alltså denna del som täcker den största delen av ön. Här finner du förutom de populära och välbesökta stränderna vacker natur och skog. Hit reser många just för att uppleva det imponerande växtriket och de vilda djurarterna som lever här. Du som är intresserad av antingen djur och natur eller sol och bad alternativt bådadera gör rätt i att åka hit, eller i alla fall göra ett besök när du är på Zanzibar. På den östra delen av södra Zanzibar hittar du gott om fina hotell som erbjuder både hög standard och bra service samt oslagbar utsikt.

Distrikt och orter

Regionen södra Zanzibar är en av Tanzanias totalt 30 regioner och är indelad i två distrikt – Central och South. Denna del av ön har lägre befolkningsantal än Tanzanias övriga regioner. Urbaniseringen i denna del är låg och kan även minska mellan vissa år, vilket är väldigt ovanligt i Tanzania och Zanzibar. Till distriktet South tillhör orten Kijini och Central innefattar orterna Dunga Bweni och Koani. Koani är den administrativa huvudorten på södra Zanzibar och är en välbesökt stad för de som vill uppleva kulturen här och samtidigt äta god mat.

I Kizimkazi hittar du många hotell som erbjuder inte bara lyxiga rum och utmärk service, utan även förtrollande vacker utsikt över Indiska oceanen. Men du kan hitta många fina hotell vilken del av kusten du än vänder dig till. Tänk på att södra Zanzibar sträcker sig högt upp även på den östra sidan, men räknas ändå som södra. Här hittar du flertalet vidsträckta stränder med trevliga boenden. Vill du hitta något lite mer privat ställe att sola på så finner du även det lätt. Du kan resa från södra Zanzibar till enskilda sandbanker där du kan njuta av flera timmars sol och bad på vad som kommer kännas som en egen liten ö mitt ute i det stora blå.

Djur och natur

Är djur och natur något som intresserar dig på din resa? Zanzibar är känt för sitt unika djurliv och sin fantastiska växtlighet. Just södra Zanzibar, med sin stora yta, innehåller mycket av just dessa saker. Det är platsen man måste besöka om man vill se vilken pärla denna paradisö verkligen är både på kusterna och i inlandet av ön.

Södra Zanzibar består till stor del av vacker natur med både ovanliga växter och djur. Du hittar flera nationalparker här och att ta en tur i någon av dessa är en fantastisk upplevelse utöver det vanliga. Bland annat så finner du Södra Zanzibar-Inhambanes kustskogsmosaik här. Denna sträcker sig genom Zanzibar och är en viktig del av öns jordbruksmöjligheter. Men även skogarna Muyuni och Jozani samt nationalparken Jozani Chwaka finner du på södra Zanzibar. Tänk på att du väljer en organiserad tur om du vill ta dig in i dessa områden och få se det allra mesta och bästa. Det är svårt att hitta när man inte är van vid området.

www.sydafrikaresor.se
På denna resa upplever ni det bästa av två världar – spännande safari i Sydafrikas...
www.sydafrikaresor.se
Vår mest populära resa till Seychellerna! Denna prisvärda resa ger er möjlighet att...
©2024 Zanzibarresor