Mat och dryck på Zanzibar

Hungrig är något du inte behöver vara när du besöker Zanzibar. Här hittar du nämligen många spännande och välkryddade rätter. En huvudrätt får du oftast för under hundralappen på denna ö. Zanzibar kallas många gånger för världens kryddcentrum. Så som du förstår är detta stället för dig som älskar alla sorters kryddor – både att köpa i lösvikt och som ingrediens i de lokala maträtterna. Vare sig du vill få i dig en snabb lunch eller sitta ner på en lyxig restaurang finner du alltid något som passar dig på Zanzibar. Såväl restauranger i staden, hotellen samt det populära grillbordet i Forodhanparken erbjuder härliga rätter för alla smaker.

Menyerna på Zanzibars restauranger präglas mycket av havets alla läckerheter och du kommer garanterat bjudas på en fantastisk smakupplevelse. Då ön ligger i Indiska oceanen och är omringad av hav får du alltid färsk och god fisk vart du än vänder dig. Bläckfisk i kokossås med kryddat ris är en av flera populära maträtter på Zanzibar och kanske det närmaste man kan komma en nationalrätt här.

Men vad vore en tropisk ö utan tropiska frukter? Visste du till exempel att Zanzibar har över 20 olika sorters mango? Här hittar du alltid frukter på menyerna. Oavsett om frukten på egen hand utgör en rätt eller är tillsatt i andra maträtter. Frukterna används även till färskpressad juice som är en vanlig dryck här. Annan vanlig dryck är exempelvis öl från Tanzania samt viner. Viktigt att komma ihåg är att kranvattnet inte ska drickas utan att det kokas. Köp istället vatten på flaska för dagligt bruk, det kostar inte mycket. Kranvatten fungerar dock utmärkt för att borsta tänder i och koka kaffe med.

Till några av de mer populära matställena hör Mercury’s som är uppkallad efter sångaren Freddie Mercury, The Fisherman’s Restaurant, Emmerson and Green samt de typiska grillborden.

www.sydafrikaresor.se
Upplev det vilda afrikanska djurlivet och den natursköna kuststräckan i söder för att...
www.sydafrikaresor.se
Följ med på världens lyxigaste tågresa – kombinerat med Kapstaden, Sydafrikas viner,...
©2024 Zanzibarresor