Resa till Zanzibar

En resa till Zanzibar kommer garanterat att ge dig en mängd vackra minnen för livet. Detta är stället för dig som längtar efter jämn värme, tropiskt klimat samt sol och bad. Det har gjort ön till en attraktiv plats att åka till för många personer och resmålet har mycket att erbjuda både den som är på genomresa och den som är iväg på en längre semester.

Kärlek och värme på Zanzibar
Zanzibar är verkligen en pärla i Indiska oceanen. Det varma klimatet håller året runt och ön har blivit en populär plats att ta sig till för såväl badsugna familjer som nygifta par. Hit reser man för att få en avkopplande semester med många soltimmar och kristallblått vatten att doppa sig i. Såväl smekmånader som charterresor är vanliga i Zanzibar som har mycket att erbjuda.

För att ta sig till Zanzibar krävs det att du avsätter ett antal timmar för resan, närmare bestämt 12,5 timmar eller mer. I dagslägen går det inga direktflyg från Sverige hit, utan resorna sker med en eller flera mellanlandningar och byte av flygbolag på vägen. Ha därför detta i åtanke när du bokar hur länge du vill vara borta på din resa. Qatar Airways är ett av de flygbolag som tar dig från Sverige till anslutande flyg mot Zanzibar.

Då flygtid och bolag varierar så gör även priserna det. Det är alltid en smart idé att jämföra olika bolag och resor innan du bokar ditt flyg. Du kan göra detta själv eller använda dig av en eller flera jämförelsesajter där du knappar in när du vill åka. På så vis hittar du snabbt och smidigt en resa som passar dig både tidsmässigt och ekonomiskt.

Ta dig runt på Zanzibar
De flesta som reser till Zanzibar vill passa på att uppleva ön och vad den har att erbjuda. Att ta sig ut till sandbankerna eller den närliggande ön Pemba är också mycket populärt. Men för att göra det krävs det mer än ett par pigga ben och de flesta väljer att resa med taxi, kollektivtrafik eller båt till de olika destinationerna.

Om det är bekväma och trygga taxiresor du är ute efter när du besöker Zanzibar finns det några saker att komma ihåg; fråga gärna hotellpersonalen om de kan rekommendera en taxi åt dig och förhandla alltid om pris innan du sätter dig i bilen och börjar åka. Annars riskerar du betala överpris. Ha även i åtanke att de flesta taxibilar inte accepterar betalkort och ha därför alltid kontanter med dig på resan. Om du vill komma undan så billigt som möjligt är kollektivtrafiken på Zanzibar ett bättre alternativ. Dock bör du ha i åtanke att resan inte kommer bli lika bekväm som i en taxi. Deras kollektivtrafik, som kallas Dala-Dala, består nämligen av skakiga minibussar och lastbilsflak. Charmigt eller obekvämt, det är upp till dig att avgöra. Vill du resa till sandbankerna eller Pemba så krävs en båttur. Du hittar ofta förbestämda turer ut till dessa, men kan i vissa fall förhandla om upphämtningstid på sandbankerna med föraren.

www.sydafrikaresor.se
På denna resa upplever ni det bästa av två världar – spännande safari i Sydafrikas...
www.sydafrikaresor.se
Upplev det vilda afrikanska djurlivet och den natursköna kuststräckan i söder för att...
©2024 Zanzibarresor